JØRGEN ERDAHL
Redaktør Tidssonen

Baume & Mercier
lanserer Riviera Azur
300m

Innholdet er gjengitt med tillatelse fra Tidssonen

Baume & Mercier introduserer en maritim tøffing i anledning 50-årsjubileet for Riviera.

Lanseringen av Riviera i 2021 har vært en skikkelig vitamininnsprøytning for Baume & Mercier. Kolleksjonen representerer femte generasjon Riviera, hvor «originalen» stammer fra 1973 – og som derfor feirer 50 år i år. Modellen ble i sin tid tegnet av den nå avdøde klokkedesigneren Jean-Claude Gueit, som i løpet av en rik karriere satt sitt preg på klokker fra en rekke prominente merker.

Nå slipper Baume & Mercier den nye Riviera Azur 300m, som er en tøffere vri på dagens sporty-elegante Riviera-modeller. Rent filosofisk er nykommeren inspirert av 2. generasjons Riviera fra 1981, som ble levert med dykkerbezel og vanntett kasse. Det er viktige ingredienser som beholdes – og som modellnavnet avslører er nyheten vanntett til 300 meter under overflaten.

Familielikhet

Riviera Azur 300m smis over mange av de samme designkodene som sine eksisterende familiemedlemmer, hvor den tolvkantede bezelringen, tallskiven og timemarkørene alle er velkjente familietrekk. Nytt er imidlertid den dreibare bezelens funksjon og utseende, hvor de første femten minuttene byr på lakkert bakgrunnsfarge i henholdsvis blå eller sort, mot den ellers børstede finishen.

Bezelen byr også på en underliggende plate som danner ekstra grep på seks av de tolv sidene. Platen matcher fargen på tallskiven og blir med det en viktig del av det totale designet.

Bruk av Super-LumiNova på både bezelringen og de helt nye viserne er med å sørge for god lesbarhet enten man dykker eller befinner seg andre steder med krevende lysforhold. Det på tross av at Baume & Mercier har valgt en slags middelvei mellom god lesbarhet og eleganse med de diskré minuttmarkeringene på bezelen. Legg også merke til at man har valgt en beige Super-Luminova på den blåskivede utgaven, mens man har gått for et mer monokromt utseende med grått selvlysende materiale på den sortskivede varianten.

Tallskiven av tonet safirglass kjenner vi også igjen fra tidligere – og den gjennomsiktige og bølgemønstrede varianten er fortsatt benyttet som en indikator på bruken av Baume & Merciers eget Baumatic BM13-1975A-urverk på innsiden av kassen. Det leverer fem dagers gangreserve og en oppgitt presisjon på -4 / +6 sekunder per dag.

Urverket er synlig gjennom safirglasset i baklokket og med klokken vendt med tallskiven bort vil man også legge merke til selskapets system for enkelt skifte mellom rem og lenke, som selskapet har døpt «Fast Strap».

På gummirem virker Riviera Azur 300m å få en norsk veiledende pris på 45.560 kroner, mens man med lenke havner på 47.850 kroner. Opplyst levering er juni måned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d